• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Ekonomia środowiskowa: analiza zrównoważonego rozwoju.

Nadrzędnymi elementami smaku w winogronie są cukry, kwasy oraz polifenole. Te trzy relacje dają winu trzy z pięciu podstawowych smaków: słodki, kwasowy i gorzki. W każdym bądź też razie, istnieje obszerna ilość substancji w winogronach, jakie zapewniają smak. Substancje te są aktualne w znikomych liczbach (ocenianych w pewnych sytuacjach w milionowych cząstkach). Wszystkie te substancje dają winogronom specyficzny smak, definiowany, jako smak kluczowy. Smak podstawowy cechuje każdą odmianę winorośli. Większa część składników smakowych znajdują się położone w wewnętrznej części skórki grona. Wskutek tego istotne jest, żeby tłoczenie zajmowało znaczącą pozycję w procesie zapewnienia podstawowego smaku każdemu winu – wina. Trzeba rozróżnić między aromatem a bukietem. Aromat jest specyficznym zapachem wywodzącym z zastosowanej odmiany winorośli, w trakcie gdy bukiet jest charakterystycznym zapachem sposobu przetwarzania wina. W ten sposób, na przykład, dwa wina z tego samego grona posiadają ten sam aromat, jakkolwiek różny bukiet.

1. Zajrzyj tutaj

2. Sprawdź stronę

3. Dołącz teraz

4. Metody

5. Oferta specjalna

Categories: Biznes

Comments are closed.